Vårdgivare

Hur du skapar ett effektivt jobbtips: 8 tips

Nå ut direkt med jobbtips som du rekommenderar är bästa sättet att hitta nya kollegor. Medalla listar bästa sätten!

March 21, 2022
Hur du skapar ett effektivt jobbtips: 8 tips

Hur du skapar ett jobbtips - enkelt och snabbt

Att du själv sprider ut information om ett jobbtips är det bästa sättet att väcka nyfikenhet och hitta din nya kollega. Det kanske redan finns en publicerad jobbannons men när den inte kommer direkt från kollegor kan jobbannonsen uppfattas som " en i mängden", opersonlig och ointressant. De trevliga potentiella kollegorna kanske inte ens nås av annonsen eller att informationen inte berör och väcker intresse. Medalla appen hjälper dig att nå ut direkt till nya kollegor på ett personligt sätt. Här nedan tips om hur du kommer igång.

Enkelt, snabbt och smidigt.

 1. Öppna Medalla appen
 2. Om du inte har ett konto; skapa konto (förutsättningen för att skapa ett jobbtips är att du ska vara ansluten/anställd på den arbetsplatsen)
 3. Gå till "Upptäck"-vyn och fliken "Jobbtips"
 4. Tryck på + knappen nederst i bilden
 5. Fyll i uppgifterna; Arbetsplats, en kort beskrivning om tjänsten och arbetsplatsen, välj medicinsk inriktning och arbetsroll.
 6. Tips: Lägg lite extra krut på att beskriva kort om arbetsplatsen och tjänsten så att den som läser blir nyfiken och läser vidare om enheten på Medalla-inblick och på klinikens hemsida eller kanske tar kontakt med dig på chatten för att ställa lite frågor.
 7. Om det finns redan en publicerad jobbannons någon annanstans, t.ex. på klinikens hemsida eller på arbetsförmedlingens sida kan du bara kopiera länken/webbadressen i beskrivningen så de intresserade kollegorna kan läsa mer information även på de andra annons-sidorna.
 8. Följ upp statistiken för ditt jobbtips, t.ex. antal klick, meddelanden m.m.

Det är allt som krävs...eller? Det finns några fler småsaker du kan göra för att få ditt jobbtips bli mer populärt...läs nedan

intressanta jobb

Hur gör du jobbtipset populärt? - jobbtipset som sticker ut i mängden

 1. Be dina kollegor bekräfta jobbtipset

Hur då, Varför då? Jo, när du publicerar ett jobbtips så får dina kollegor en notifikation på appen. Dina nuvarande kollegor på arbetsplatsen blir tillfrågade att bekräfta jobbtipset. Ju fler personer som bekräftar jobbtipset, desto högre rankas ditt jobbtips. Detta gör också att den som intresserar sig för ditt jobbtips kan får se fler trevliga kollegor som arbetar på enheten. Att få en inblick på enheten och se vilka som arbetar där ökar chansen att man vill söka det nya arbetet.

 1. Dela jobbtipset

Du kan dela ditt jobbtips på sociala mediers anslagstavlor t.ex. på Facebook för att få mer genomslag eller så kan du skicka informationen direkt till personer som du tror kan vara intresserade genom t.ex. sms, meddelanden, mail, Whatsapp, Messenger etc.

 1. Svara på meddelanden från intresserade kollegor i chatten

Kollegor kan nå dig genom chatt-bubblan på annonsen. Vissa kan välja att vara anonyma när det chattar ifall de inte önskar att visa ännu att det funderar på att byta arbetsplats. Detta kan vara känsligt så vänligen ha överseende med det.

Så smidigt och enkelt är det! Tar max 10 minuter. Kul att få direkt kontakt med kollegor och oerhört värdefullt för den som söker att få personlig information om ett arbete innan man skriver kontrakt, säger upp sig och vågar ta steget att byta jobb. Stort lycka till att hitta din nästa kollega!

Glöm inte att du är så värdefull för dina nuvarande och framtida kollegor!

Link to author page

Medgrundare och produktansvarig

Boka kostnadsfri demo.