Vårdpersonal

Vi har inte råd att förlora fler läkare och vårdkollegor!

Kollegor hjälper varandra på Medalla.

March 21, 2022
Vi har inte råd att förlora fler läkare och vårdkollegor!

Läkarförbundets nya arbetsmiljöenkät visar att sex av tio läkare längtar bort från sina arbetsplatser och en av fem vill sluta. Vi har inte råd att förlora fler kollegor. Vi kan inte längre ta för givet en god arbetsmiljö. Men kollegor kan hjälpa varandra och dela information med varandra om hur olika arbetsplatser fungerar. Hjälp dina kollegor att stanna kvar inom vården genom att berätta om din arbetsplats och genom att dela jobbtips när ni söker fler kollegor. Rädda en kollega innan det är för sent.  


Hur kan du hitta en välfungerande arbetsplats som passar dig?

Ta hjälp av dina kollegor på Medalla appen! Vi är vana att hjälpa varandra inom vården när det kommer till det dagliga kliniska patientarbetet men vi kan även hjälpa varandra när det kommer till att hitta bra arbetsplatser och på det viset hindra att ytterligare en person byter yrke. Vi alla behövs och vill hitta en arbetsplats där vi trivs. På Medalla appen kan du lägga upp jobbtips och läsa vad dina kollegor skriver om sin arbetsplats och chatta med kollegor. När du eller din kollega ska välja en ny arbetsplats är det viktigt att få kontakt med en kollega. Vi kan inte få samma personlig och relevant information från arbetsplatsannons, chef, HR eller rekryterare. Genom att använda Medalla kan du få information om arbetsmiljön på de arbetsplatser som intresserar dig.


Vad är Medalla?

Medalla är en vårdkollega-app skapad av vårdpersonal. Ett kollegialt nätverk för vårdpersonal där kollegor hjälper varandra. Medalla arbetar aktivt med att erbjuda och vidareutveckla hållbara verktyg för vårdpersonal och vårdkliniker. Medalla är inte ett bemanningsbolag utan en socialplattform för direkt kontakt mellan kollegor och kliniker.


Hur ansluter jag till Medalla?

Ladda ned appen utan kostnad från appstore eller Google play


Andriod, Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.medalla.medalla


IPhone, App Store

https://apps.apple.com/se/app/medalla/id1590493412Sprid gärna ordet o ta del av Medalla! Medalla fungerar när vi alla är med. Hjälp din kollega!

Link to author page

Pauliina är medgrundare och vd för Medalla samt är specialistläkare i psykiatri.

Få inblick i arbetsmiljön på olika arbetsplatser - direkt från vårdkollegor.